Правят психопрофил на избягалия охранител милионер
Правят психопрофил на избягалия охранител милионер / снимка: Пресцентър на МВР-Пловдив

Психопрофил на Георги Енев, който на 22 юни избяга с 1 470 000 лева от инкасоавтомобил, ще бъде направен в Института по психология на МВР, научи Дарик Пловдив. По този начин криминалистите се надяват да могат да предвидят бъдещите му действия.

В момента разследващите издирват приятелите на охранителя от времето на службата му в армията. Вече е намерен един, който е от Старозагорско.

Полицията установява и откъде Енев е имал ключове за товарния отсек на инкасо автомобила, където са били парите. Той не е бил сред кръга лица, които са можели да отварят касовото помещение в колата. Охранителят обаче е знаел кодовете и как да елиминира алармата. Всичко това говори за добре планиран удар.

До момента от беглеца милионер няма следа. Проверяват се всички сигнали, че е бил видян, колкото и неправдоподобни са. Преди няколко дни се заговори, че е забелязан в Хвойна, дегизиран като турист с китка жълт кантарион. Имало е и обаждане до полицията, че е забелязан в Пловдив. Според криминалистите възможно е да се укрива в града, но едва ли спокойно ще се разхожда по улиците.

Други новини от Пловдив