/ ThinkStock/Getty Images
Почина простреляният данъчен служител Иво Стаменов, съобщиха от пресцентъра на Военномедицинска академия (ВМА), където мъжът беше настанен.

Простреляха служител на НАП в София (ВИДЕО)

Въпреки претърпените няколко операции, множество преливания на кръв и плазма, както и тежката медикаментозна поддръжка на жизнените функции, лекарите не успяха да го спасят.
 
Служителят на НАП бе прострелян в дясната раменна част, като бяха засегнати големи кръвоносни съдове. Той бе приет в критично състояние и с опасност за живота във ВМА.
 
ВИЖТЕ снимки от мястото на стрелбата

43-годишният Иво Стаменов бе прострелян на 18 декември, докато се движел с колата си по столичната улица "Дунав".

Няколко дни след стрелбата беше намерен и джипът, от който вероятно е стреляно по директора от НАП Иво Стаменов. Автомобилът беше открит в квартал "Хаджи Димитър".

Откриха джипа, от който е прострелян данъчният шеф

Стрелецът още не е заловен, мотивите са неясни. Основната версия е, че стрелбата по него е свързана със служебните му задължения.

43-годишният Стаменов бе директор на отдел "Фискален контрол" в НАП.

Коя е основната версия за стрелбата по данъчния шеф?

Стрелбата срещу данъчния шеф предизвика острата реакция на премиера Бойко Борисов, който заяви, че когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава. "Ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг", заяви той и обеща бързи ответни мерки.
 
Не изключват стрелбата по данъчния шеф да е свързана с работата му

Няколко дни след стрелбата и министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че посегателството срещу Иво Стаменов не се разглежда като посегателство срещу конкретна личност и конкретен държавен служител, а като изстрел срещу държавата и държавността.
 
Главният прокурор Сотир Цацаров каза тогава, че посегателството е "зловещ сигнал към всички колеги на Стаменов и към всички, които работят за държавата" и също беше категоричен, че държавата ще отговори на това.