/ БГНЕС
Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че 62 от 66 заложени реформи, са се случили. Той направи изявление пред журналисти след проваления вот на недоверие към кабинета. 

"Днес ще говорим за добрите новини - какво реално се случи в последните два месеца. Това, което всички се чудят - какво се случва в сглобката, какво се случва в нашата обща работа", заяви Петков.

"62 от 66 реформи, които си бяхме заложили за тази пленарна сесия, се случиха. Реформи, които в последните 10 години не се бяха случвали", допълни той.

Правителството оцеля: Не мина вотът на недоверие 

По думите му Антикорупционният закон е бил мираж в предишните парламенти. "Днес е факт и Европейската комисия каза, че е един от най-добрите закони, които България е приемала", заяви Петков.

"Разследване на главния прокурор - ние може би забравихме, че само преди няколко месеца това изглеждаше като нещо невъзможно, а днес това е факт", каза още той.

"Закона за домашното насилие - помните ли как беше гласувано против него?", запита той. Петков припомни, че и този закон е приет.

"Когато ни казват "вие сте аматьори" - в последните 60 дни всеки ден календарът, който беше заложен - беше заложен с нашите реформи", изтъкна Петков.

По думите му реформите са изглеждали непосилни, а днес те са факт.

"Всъщност ние показахме какво означава истинско лидерство - да не се опитваме само да използваме ПР говорения. Ние де факто си сложихме репутацията на линията тези реформи да станат реалност", допълни Петков.