"Мисля, че опозицията тръгна с погрешен подход - аргументите им са неверни и се основават на лъжи. Колкото и да можеха да манипулират с тях хората за известно време, в крайна сметка истината излиза наяве."

Това каза в първия си коментар премиерът Николай Денков минути след като правителството му оцеля при първия вот на недоверие.


Правителството оцеля: Не мина вотът на недоверие

Нямаше аргументи, които по същество да изискват този вот и само се загуби парламентарно време. Все още се опитват да заблудят хората, но постепенно всички ще разберат, че ние се опитваме да помогнем на тези региони. Има реална възможност да се развие индустриална зона в Стара Загора, в Дупница - нека да гледаме в бъдещето, а не да се чудим как да стоим в миналото. Благодаря на всички депутати, които ни подкрепиха - политическата подкрепа е важна, защото без нея не можем да свършим нищо. Това ни дава основание да продължим.

Денков отказа да коментира дали е било знаково отсъствието на Бойко Борисов от пленарната зала при гласуването на вота. "Във фискалния резерв има 10 млн. лева и той е много добре. Той се променя във времето, няма нищо драматично. Състоянието на държавата по отношение на финансите е много добро, да не кажа отлично даже", категоричен беше той по повод думите на лидерът на ГЕРБ, че "пари в държавата няма".

Пеевски: Вместо да си вършим работата, ние се занимаваме с цирковете на проруската опозиция

Премиерът смята, че анонсираният от БСП следващ вот на недоверие за отбранителната политика, също би бил "загуба на време".