Вицепремиерът Атанас Пеканов каза пред NOVA, че до този момент не е коментирал с Кирил Петков и Асен Василев евентуалното си участие в техния политически проект и няма интерес да участва в него.

Не бих проявил интерес да участвам в такъв проект. Считам, че най-важното са програмата и политиките за хората. Визиите ни, според мен, не съвпадат навсякъде. Моето виждане е, че в момента живеем във време на доста сериозни интервенции в икономическия живот, т.е. политиките на по-лекия икономически либерализъм на 90-те години, както и само антикорупционната реторика, не са достатъчни, за да тръгне страната ни по нов икономически път. В този смисъл може би визиите ни съвпадат”, каза той.

Относно инфлацията той каза: „Това е нещо очаквано. Големият фактор за нея са и притеснителите тенденции на световните пазари на енергетика“.

По темата за помощи и компенсации за бизнеса, както и размерът на финансовата помощ към този сектор, Пеканов заяви: „Всичко зависи от възможностите на бюджета“.

А на въпрос дали е възможно затваряне на всички въглищни централи, Атанас Пеканов каза: “Това не може да стане, но някога в бъдещето може и да е факт".
NOVA