Без опасност за живота остават ранените при катастрофата с автобус, станала на автомагистрала "Хемус" в неделя. От всички 8 пострадали най-тежко е състоянието на шофьора, който е с два счупени крака. В болница остава и жена със сериозни травми по лицето. Останалите пътници в автобуса са се разминали само с порезни рани от счупените стъкла и други по-леки наранявания.

"Прегледани са 8 пациенти, двама от тях - в ИСУЛ. Те са освободени за домашно лечение поради леките им наранявания. В "Света Анна" са настанени шофьорът, на когото му предстои оперативно лечение, както и жена на 48 години с лицево-челюстна травма. В "Пирогов" са прегледани четирима от пътниците. Трима са освободени след обработка на леки рани. Четвъртият пациент е жена със счупване на носни кости. Днес й предстои операция", каза пред NOVA проф. д-р Асен Балтов, изпълнителен директор на „Пирогов”.

Автобус се удари в тир на магистрала "Хемус"

Сблъсъкът стана на 20-ия километър на „Хемус“ в посока Ботевград. По първоначални данни шофьорът на автобуса застигнал тир и го блъснал отзад. 

От полицията работят по версия за грешка от страна на водача на рейса, както и за трети, неизвестен засега шофьор, който е засякъл превозното средство.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев лично посети пострадалите в УМБАЛСМ „Пирогов“, предаде БГНЕС. На брифинг пред болницата той призова шофьорите да карат внимателно като водят децата си към училище или се връщат от почивка.
 
nova.bg