/ БГНЕС
С думи и с поведение, със самооценка, г-жа Караянчева слага петно върху авторитета на Народното събрание. Това заяви соцлидерката Корнелия Нинова по време на дебата за оставката на Цвета Караянчева, която бе поискана от БСП и ДПС.

И днес Нинова повтори мотивите за искането на отстраняването на председателя.

Тя упрекна, че Караянчева не познава Конституцията и не спазва законите. Нинова настоя, че премиерът не е идвал от месеци в Народното събрание и обвини председателят, че възпрепятства участието му в парламентарния контрол по искане на опозицията. Не се разглеждали и законопроектите на левицата.

"Ние не искаме с присъствието си повече на това място председател на Народното събрание да унижава институцията и да не мисли изобщо за достойнството на българските жени", заключи Нинова.

"Кърджали вече се свързва с хихикане, с градски легенди за Караянчева. А какво да кажем за нелепото обявяването на 6 стари килима за някакво върховно дарение. Действие, което е възмутило всички културни дейци в тази страна. Това е стилът на госпожа Караянчева в Кърджали. Отидете в Кърджали да видите какъв е авторитетът й в Кърджали", атакува и соцдепутатът Александър Симов.

"Шест килима или една църква, или една болница, няма никакво значение. Важен е фактът на дарителство. Порових се да видя един от най-видните БСП лидери какво е дарил през живота си. Ще спомена само един от тях. Единственото, което Вигенин например е дарявал през живота си, е своята любов към лидера на БСП Сергей Станишев, да не ме разберете неправилно. Но ако само на това дължиш кариерата си, какво право имаш да критикуваш онези, които са помогнали на другите да живеят малко по-добре", репликира му лидерът на "Воля" Веселин Марешки.