/ Министерство на туризма
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Обединение "Бъдеще за туризма", съобщиха от Министерство на туризма.

По време на разговора бе обсъдена идеята за създаване на Гаранционен фонд, както и дофинансирането на компаниите заради проблема с предплатените пътувания и замразените опции за туризъм.

"Нашите срещи с Вас са регулярни и бих искала да Ви уверя, че като вицепремиер и министър на туризма правя всичко възможно, за да започнем рестарта на сектора", увери присъстващите вицепремиерът.

Тя допълни, че е в постоянна комуникация както с представители на туристическия бизнес, така и с местната власт и останалите министри от кабинета.

"Вярвам, че целта ни е една, а именно туризмът да си възвърне предишните нива. От първия ми ден в това министерство работя в тази посока и ще продължа да го правя и занапред", категорична бе министър Николова.

Представителите на Обединение "Бъдеще за туризма" представиха пред министър Николова идеи за подпомагане на туристическия бранш заради замразения им бизнес. Те поискаха съдействие от вицепремиера и за официализиране на Протокол за работа на туроператорите в условията на COVID-19.