В 02:00 ч. през нощта клубният живот в Африка се развива с пълна сила под ритмите на модерна музика, пише Voice of America (VOA).

Звучи основно Amapiano - южноафриканска хаус музика, с типични ритми, която завладява от първо слушане и предизвиква буря от емоции. Дори Warner Music бяха заинтригувани какво се случва.

Африканската музика, включително Amapiano, набира популярност в световен мащаб.



Китай и САЩ постоянно се състезават на полето на творческата индустрия там. Знаете ли, че например филмът „Черната пантера“ прави много за САЩ и Африка. Китай, пък, доминира при инвестициите в интернет структурата и мобилните телефони. Китайското приложение за стрийминг на музика Boomplay придоби широка популярност в Африка, посочи китайско-африканският експерт и инвеститор Обри Руби.

Така че по отношение на действителното конкурентно предимство, китайците изграждат инфраструктура в световен мащаб от дълго време, посочват от Voice of America (VOA).

Междувременно американският бизнес инвестира в артистите - звукозаписни компании, Netflix. Те го правят, защото африканците произвеждат невероятно, глобално съдържание.

Инвестициите от частния сектор са в съответствие с инициатива на президента на САЩ наречена Prosper Africa, която има за цел да засили търговията и инвестициите между САЩ и Африка. Инициативата разпознава творческите индустрии като една арена, която може да стимулира бизнес възможности.

Независимо дали САЩ и Китай се конкурират или допълват взаимно в творческото пространство, това е чудесен шанс за африканската публика и артисти, които се възползват от тези инвестиции от чужбина.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Voice of America (VOA)