/ БГНЕС, архив
Има идея МВР да закупи скоростни автомобили за контрол по магистралите у нас. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Пътната безопасност е сред приоритетите на ръководството на министерството и затова ще бъдат взети и още мерки, допълни Иванов.
 
Все по-често шофьори сядат зад волана след употреба на наркотици и алкохол

Въпреки лошите данни искам да кажа, че през 2018 г. регистрираните пътни произшествия са минус 198, загиналите са минус 73, ранените са минус 207. Не е цифрата, която ние очакваме и искаме да постигнем, но все пак с мерките, които са предприемани досега и които смятаме да предприемем за в бъдеще, има 73 човешки живота, които са спасени. Трябва да затвърдим тази тенденция. Много мерки сме набелязали", заяви пред БНР Иванов.
 
МВР предлага 2000 лв. глоба за посягане срещу полицай или пожарникар

"Въпреки че има увеличение на доверието в МВР, то не е на нивата, на които на мен би ми се искало да бъде“, коментира още главният секретар на МВР и увери, че ще продължава да работи за това. 
 
13 000 пияни шофьори засекли пътните полицаи за 11 месеца

Относно последния случай с полицаи от 4-то РПУ в София, обвинени за участие в престъпна група, Иванов заяви, че поведението им няма как да бъде толерирано. Той заяви също, че "по никакъв начин няма да толерира посегателства срещу полицаи, които изпълняват служебните си задължения".