Младеж от Смолян, разпространявал порнография в интернет, отново е в ареста
Младеж от Смолян, разпространявал порнография в интернет, отново е в ареста / снимка: sxc.hu

Окръжният съд в Смолян наложи днес постоянна мярка „задържане под стража” за 22-годишния Даниел С., обвиняем за притежание и разпространение на порнографски материали с участието на непълнолетни. При обиск в личния компютър на младежа в края на август бяха открити около 60 000 файла с детска порнография. Окръжният съд отмени решение на районните магистрати, които определиха в края на миналата седмица мярка за неотклонение „подписка”.

В мотивите за налагане на постоянен арест се посочва, че по досъдебното производство са налице данни за извършено от Даниел С. престъпление. Той е обвиняем по текстове от Наказателния кодекс, отнасящи се за разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18 години.

Във видео- и фотофайловете, съхранявани и разпространявани от Даниел в интернет, са намерени изображения на хетеро- и хомосексуални сцени с деца на различна възраст, като част от тях изглеждат около петгодишни. Според запознати с разследването материалите представляват ужасяващи педофилски перверзии.

Пред съда Даниел заяви днес, че съжалява за извършеното. Неговите адвокати изтъкнаха, че е съдействал на разследващите органи и признава вината си. Съдът уважи протеста на прокуратурата срещу определената от Районния съд мярка „подписка” и наложи постоянно задържане. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.