/ БГНЕС
Комисията за сделката за ЧЕЗ иска да изслуша и Борисов
96775
Комисията за сделката за ЧЕЗ иска да изслуша и Борисов
  • Комисията за сделката за ЧЕЗ иска да изслуша и Борисов
На следващото заседание временната комисия за сделката за ЧЕЗ ще покани премиера Бойко Борисов да обясни как държавата ще се включи в сделката. Това стана ясно след близо четиричасовото заседание на комисията.
 
По думите на председателя на комисията Жельо Бойчев, все още не е ясен източникът на финансиране на сделката.

Комисията за ЧЕЗ иска информация от службите за участниците в сделката
 
"На следващото заседание на комисията във вторник аз ще изпратя писмо до министър-председателя Борисов с покана за участие в комисията с оглед на декларираното от него намерение за участие на българското правителство в тази сделка, да информира членовете на временната комисия какви са аргументите, довели до това решение, както и по какъв начин евентуално ще бъде реализирано участието на държавата в тази сделка", посочи Бойчев.
 
От БСП обявиха, че започват подписка сред абонати на електроразпределителното дружество за спиране на сделката и поискаха държавата да си върне контрола в енергетиката. Социалистите се надяват и временната комисия с работата си да хвърли повече светлина върху сделката, както и върху дейността на институциите, които следят подобни процедури.

Сделката за продажбата на ЧЕЗ влиза в парламента
 
На 22 февруари 2018 г. стана ясно, че чешката ЧЕЗ е одобрила сделката за продажба на активите си в България и купувача "Инерком".