Волен Сидеров  Бургас
Волен Сидеров Бургас / БГНЕС
Командировани ли са членове на правителството да тероризират туристическия бизнес
98495
Командировани ли са членове на правителството да тероризират туристическия бизнес
  • Командировани ли са членове на правителството да тероризират туристическия бизнес
Лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединените патриоти" Волен Сидеров поиска извънредна точка в дневния ред на утрешното правителствено заседание, на която да бъде разгледано поведението на определени членове на кабинета.
 
Заявката дойде по време на посещението на Сидеров в Бургас, ден след като вицепремиерът Валери Симеонов се похвали на същото място, че само за един уикенд е затворил две шумни дискотеки на морето.
 
Сидеров пита кой и защо затваря едни заведения, заобикаляйки други

Лидерът на "Атака" се обърна към премиера Бойко Борисов с въпроса дали е командировал членове на правителството да затварят заведения и да тероризират туристическия бизнес. Той се позова на оплаквания от страна на хотелиери и ресторантьори, че държавни институции като здравната инспекция и МВР са използвани като шпицкоманди срещу определени заведения за сметка на други.
 
Лидерът на "Атака" описа подробно сигналите, стигнали до него, че правителството използва държавни институции като шпицкоманди срещу определени заведения.
 
Валери Симеонов взе на прицел "варненските радетели на развлекателната индустрия"

"Определени заведения са обект на постоянни проверки. Всеки ден пристигат полиция,  с маски, въоръжени, като при терористична акция. Започват проверка на клиентите, които влизат, отиват да се забавляват, проверки на лични карти, с какви автомобили са... Всичко това убива, подчертавам много дебело, една част от българския туристически бизнес, за сметка на друга", обясни Сидеров.
 
Той попита дали с това се занимава българското правителство и поиска всяко действие на кабинета да бъде съгласувано с коалиционните партньори.
 
На първо четене приеха закона на Симеонов, удължаващ периода на нощна тишина

"С това ли се занимава българското правителство и, ако е така, да се замисли дали има нужда от него или да търсим друго правителство. Понякога решенията на правителството се вземат грешно. Като се вземат грешно, да се направи един анализ и да се спазва това, за което ние се събрахме последните дни на юли - всяко нещо да бъде консултирано с коалиционните партньори. Ние не сме придатък на правителството", категорично заяви още Волен Сидеров.