/ Дарик Бургас
Определени обекти по Черноморието са атакувани от ежедневни проверки на маскирани и тежко въоръжени полицаи, а това убива една част от българския туристически бизнес, за сметка на друга. За това алармира народният представител и лидер на "Атака" Волен Сидеров на влизане в сградата на Районната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас. Депутатът е в града, за да търси сметка по чие нареждане здравните инспектори затварят заведения по морето.

Симеонов: Затворихме заведения
 
На извънреден брифинг вчера в присъствието на областния управител Вълчо Чолаков и шефа на РЗИ д-р Георги Паздеров, вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че две от емблематичните заведения по Черноморието – „Хедон” в Созопол и „Какао бийч” в Слънчев бряг, са запечатани след заповеди на здравната инспекция.
 
Ето какво коментира Сидеров: „Шпиц команди с маскирани полицаи, въоръжени тежко, като при терористична акция, създадени от РЗИ и МВР, стряскат хората и атакуват определени обекти, които всеки Божи ден са подложени на проверки. Всичко това убива, подчертавам много дебело, една част от българския туристически бизнес, за сметка на друга. Други олигарси тук в региона, много близо до вас, не биват закачани и пипани с пръст. Има едни братя, които скоро ги предложиха за орден "Стара планина" или за Нобелова награда в Свети Влас. Някой проверявал ли е техните обекти и марината в курортното селище? Там научавам, че почиват много успешно сега представители на правителството”. 

На първо четене приеха закона на Симеонов, удължаващ периода на нощна тишина
 
Сидеров поиска да бъде оттеглен законопроектът за шума

"На какво основание са запечатани обектите, на чие разпореждане са служителите на РЗИ и имат ли пряка връзка със Симеонов", попита Сидеров д-р Мариана Кофинова, заместник шеф на здравната инспекция. По думите й РЗИ действало основно по сигнали. Д-р Кофинова се ангажира и с писмен отговор. Сидеров пък подчерта, че и той ще подаде сигнали за проверка - както на обектите на Симеонов, така и за заведения в Свети Влас.
 
Лидерът на "Атака" уточни изрично, че "по Конституция представлява целия народ, освен това е и председател на парламентарната група - една от двете, която изпрати във властта правителството". И "в това си качество, се вслушва във всеки един сигнал, всяко едно оплакване, което стига от него от избиратели, групи от хора, гилдии".

Сидеров проверява тормозен ли е туристическият бизнес по морето
 
Сидеров поясни, че по казуса с проверките е имал и "сериозни делови срещи" с няколко десетки човека. "В момента правителството, използвайки държавни институции като тази, пред която сме сега, и МВР в лицето на местната Областна дирекция, биват използвани като шпиц команди".
 
Сидеров изтъкна, че никога не се е възползвал от привилегиите на властта, не е използвал станции на правителството, нито някакви места, които са специални, а ходел по "общия ред" в Созопол.