/ БТА
"Подарихме на ИТН колекция от пропагандните пасквили, които Пеевските медии публикуват с години срещу нас и г-н Трифонов вече ги ползва по предназначение. Това не е изненада - във всеки момент, в който ИТН се сблъскат с принципни аргументи, за които нямат отговор, те преминават към яростна лична агресия.

Това написа лидерът на "Демократична България" Христо Иванов в отговор на последните обвинения, отправени от Слави Трифонов. "Атаките с тези опорки не са ни спирали през всички тези години, няма да ни спрат и сега", добавя Иванов в пост, публикуван във Фейсбук.

Слави Трифонов с остър коментар за Христо Иванов

"Интересно е друго, г-н Трифонов принципно е прав: биографиите на кандидатите за министерски постове са ключов въпрос. От тях хората могат да разберат дали един кандидат има капацитета да носи огромното обществено доверие, което се изисква за заемане на тези постове. Това се опитвахме да обясним и ние през цялото време на неговите сценаристи: не можем да инвестираме гласуваното ни доверие в кандидати, без да ги подложим на много внимателна предварителна преценка. Нещо, което досега се струваше скандално на ИТН до там, че го нарекоха предателство. Добре е, че са почнали да разбират, че всъщност би било предателство към избирателите, ако не направим такава преценка", пише още лидерът на коалицията.

Той добавя още, че "Има такъв народ" не могат да "налагат диктат" с броя на депутатите, с които разполагат.

Тошко Йорданов: Всичките са овъртолени като свински черва, да се оправят

"Ако процесът на преоткриване на правилата на политическия живот от страна на ръководството на ИТН продължи в същото направление, може и да разберат и другите неща, които им казвахме: не може да се опитваш да налагаш диктат, особено ако имаш само 65 гласа; когато ти трябва подкрепа, трябва да си готов да даваш отчетност; плаващите мнозинства са рецепта за безотговорност и корупция; няма парламентаризъм, когато решенията се взимат от някой, който не е нито в парламента, нито пред медиите.. Остава това политическо съзряване да се случи навреме, за да не пропилеем и възможността за третия мандат…"

 

Дончева нарече Ива Митева болонка, тя отвърна: Болонката има силен характер