ДСБ: Опозицията не е готова да управлява
ДСБ: Опозицията не е готова да управлява / снимкa: Sofia Photo Agency
ДСБ призна, че опозицията не е готова да управлява, защото няма единна управленска програма и защото на този етап между различните опозиционни партии има много различия. Това подчертаха заместник-председателите на партията Екатерина Михайлова и Иван Иванов по повод заявките за управление на опозиционните партии, ако вотът на недоверие към кабинета Станишев успее.

Екатерина Михайлова призова симпатизантите на ДСБ да протестират на площад „Александър Невски” пред парламента в четвъртък с посланието „Долу тройната коалиция!” Тя обаче разясни чрез медиите, че тъмносините се обединяват с останалите опозиционни партии само относно протеста и вота на недоверие, не и за едно бъдещо управление: „Иначе има много различия и в никакъв случай ние не виждаме това да е изградена единна алтернатива на управление”.

Бъдещо управление може да се състои, само ако опозицията има алтернативна единна програма, която тепърва трябва да се развива, уточни и Иван Иванов. Освен факти, свързани с корупционните практики на сегашното управление, тъмносините ще посочат по време на дебатите и системата, по която действа тристранната коалиция.

Иван Иванов заяви, че ДСБ ще разкрие срастването на властта с корупцията: „Правителството на Сергей Станишев трябва да отговори защо разпъва политически чадър над хора, които са уличени и върху които тегне тежката сянка на съмнение, че са участвали или са насърчавали корупционни практики”.

Няма никакъв контрол над управлението, налице е концентрация на власт, начело на прокуратура, следствие, съд и парламентарна комисия за борба с корупцията са все представители на тройната коалиция, обвиниха от ДСБ.