Четиримата, задържани за побоя в „Орландовци, остават в ареста
Четиримата, задържани за побоя в „Орландовци, остават в ареста / Thinkstock/Getty Images

Четиримата, задържани за побоя в столичния квартал "Орландовци", остават в ареста, реши Софийски градски съд.

19-годишният Жони Коцев и 22-годишният Асен Коцев бяха разпознати по кадри от камерите в района на парка в квартала, където на 13 юни стана сбиване между две грипи младежи. 25-годишният Георги Коцев и 17-годишният Даниел Колев, пък бяха задържани малко по-късно заради същия инцидент, при който шестима души бяха настанени в болница.

Четиримата са обвинени в нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди. Най-активен в боя бил един от тримата братя Коцеви - Жони. Неговите роднини Георги и Асен Коцеви, както и непълнолетният Даниел Колев, са му помагали.

Арестуваните влязоха в съдебната зала в СРС, като криеха лицата си. В един момент Жони си показа лицето и попита репортерите дали искат да видят гърба му, за да видят какви са нараняванията му.

Той добави, че раните по гърба му са причинени от момчетата от кв. "Орландовци". Даниел Колев е на 16 години, за него има експертиза, че разбира значението на постъпките си въпреки че е непълнолетен. Неговите адвокати твърдят, че е разтървавал две групи.

По делото до момента има разпитани 13 свидетели. Обвиненията са повдигнати за трима пострадали.