бсп
бсп
И "БСП за България" няма да подкрепи правителството на ИТН, ако кандидатурата на Петър Илиев не бъде оттеглена. Това съобщиха от "Позитано" 20 след заседание на политическия съвет на коалицията.

ДБ: Няма да подкрепим предложението на ИТН за правителство

"Изразяват се резерви по отношение на персоналния състав на предложения МС и по-конкретно към кандидатурата на Петър Илиев за вицепремиер и министър на МВР.  Решено е ако той не бъде оттеглен, ПГ на Коалиция "БСП за България" да не подкрепя предложения МС", съобщиха още от БСП.

Въпреки това политическия съвет на коалицията оценява високо положените усилия на преговорния екип за постигане на политическо споразумение с ПП ИТН, в което да залегнат приоритетите на коалицията.

Малко по-рано "Демократична България" също обявиха окончателното си решение да не подкрепят кабинета на "Има такъв народ"

"Аргументите ни са свързани с множество фактори, които заедно и поотделно обосновават това решение. На първо място - искаме да припомним, че ние се явихме на изборите и на 4 април, и на 11 юли с много ясната заявка, че трябва да бъде излъчено правителство на промяната, и то на дълбоката промяна. Правителство, което има програмата, капацитета и личния състав да промени България", заяви Христо Иванов.

Тошко Йорданов: Ако този кабинет не бъде подкрепен, трябва да се отиде на избори