Слави Трифонов
Слави Трифонов / фейсбук, Слави Трифонов
Лидерът на "Има такъв народ" коментира сутрешното интервю на Петър Илиев в ефира на NOVA. Той е номиниран за поста вицепремиер и министър на вътрешните работи.

"Той се бил държал агресивно. Не видях много хора да коментират това, което той е казал, а коментират как го е казал", пише Трифонов във Facebook.

"Значи, ако разбирам правилно, явно съществуват хора, които предпочитат сладко да ги лъжат, вместо агресивно да им казват истината. Е, аз не съм от тези хора", посочва той.

БСП няма да подкрепи кабинета на ИТН, ако не оттегли номинацията си на Петър Илиев

"Само да ви припомня, че Петър Илиев е преподавател по конституционно право, говори три езика, не е бил никога във властта, не е бил министър в нито един кабинет на Бойко Борисов, не е участвал в обществени поръчки, не е предлагал Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а е бил адвокат на годината", допълва Трифонов.

Лидерът на "Има такъв народ" посочва, че се е запознал с него случайно, когато са правили  референдума. "Моите впечатления са, че той е смел, отговорен, лоялен, добър баща и добър съпруг. И ако е агресивен, това е явно, когато има причина и основание. А между другото, ще ви призная, че и аз съм агресивен", заявява той.

Депутатите на Мария Капон няма да подкрепят проектокабинета на ИТН

Той се обърна и към „Демократична България“, „Изправи се! Ние идваме!“ и БСП.

"Ако пак ще използвате Петър Илиев, само и само да не подкрепите правителството на „Има такъв народ“, явно си мислите, че никой не прави разлика между повод и причина. Петър Илиев е поводът, който си търсите, а причината е, че всички вие явно сте играчи от статуквото и за нищо на света не можете да приемете някой да ви се бърка в така наречената „политика“. Ами добре, хайде да видим какво ще стане!", завършва лидерът на ИТН.