/ БТА
Истината е, че трябва да се отиде на избори, ако този кабинет не бъде подкрепен. Нямам никаква представа какви са шансовете този кабинет да мине. В момента всичко е в ръцете на "Демократична България" - от тях зависи. Това коментира пред БНТ председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Петър Илиев е повод. Ако не беше той, щеше да е Пламен Николов, Иво Атанасов, Дядо Мраз... това са поводи. Причината е, че тези партии не желаят да има кабинет, излъчен от ИТН", категоричен бе той.

Петър Илиев пред NOVA: Няма да бъда унищожен

След като в понеделник от "Изправи се БГ! Ние идваме" заявиха, че няма да подкрепят кабинета на ИТН, Тошко Йорданов коментира, че "Татяна Дончева е патологичен лъжец на моменти, откровено". "Вчера те се заявиха като предатели - това е думата. Тези приказки, които говорят, струват колкото едно голямо нищо. Те плямпаха през цялото време, че искат смяната на Гешев, дълбока съдебна реформа, преизчисляване на пенсиите и когато се стигна до момента, че тези неща могат да бъдат свършени от едно правителство на най-голямата политическа сила в парламента, те предадоха и протеста, и хората, които са гласували за тях", заяви още Тошко Йорданов.

Той е категоричен, че без ИТН, за всяко друго политическо формирование за кабинет ще е необходима подкрепа от ДПС и ГЕРБ.

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще гласува единодушно против кабинета на „Има такъв народ“

На въпрос дали ИТН имат нещо общо с ДПС, Тошко Йорданов отговори: "Ако имахме договорка с ДПС, можехме да направим кабинет още в предния парламент. Това, което говори Мая Манолова, са точно глупости. Има два варианта - или човекът, който ги говори не е в ред, или е взел някакви пари."
 
БНТ