"ДДС за книгите ще бъде намалено, когато предложените промени за това минат на второ четене в Народното събрание", уточни премиерът по повод искането за 9% ДДС върху книгите.

Премиерът инспектира ремонта на стария път между Пловдив и Пазарджик при Малко Конаре. "Намаляването на ДДС върху книгите ще ги направи по-атрактивни за читателите. По принцип намаляването на този данък увеличава рентабилността на съответното производство.
 
 

Ремонтът на пътя между Пазарджик и Пловдив е почти завършен. Обновени са участъци с обща дължина над 18 км. за близо 25...

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 24 май 2020 г.

Така че в конкретния случай това е един от двата варианта - или да намалят цените на книгите и да ги направят по-достъпни, или да направят производството или издателството по-рентабилни", допълни финансовият министър Горанов.

Борисов не коментира вчерашния протест на Мая Манолова в центъра на София, като коментира заявката й да се яви на парламентарните избори като "Тя за какво ли не се е кандидатирала".

Премиерът Бойко Борисов поздрави всички учители, просветители и българи по случаи Деня на славянската писменост и култура при поредната си обиколка, този път в Южна България. Той инспектира строителстово на няколко пътя, посети и няколко училища.

"Не на думи, на дела сме го направили. Новото училище е до новата джамия. Надявам се от 15 септември да има присъствено обучение и да дойдат деца", заяви Борисов.

Той изрази надежда, че когато дойде да открие официално новата сграда, ще може да мине по пътя, който се ремонтира.