Антон Кутев покани Бойко Борисов на театър
Антон Кутев покани Бойко Борисов на театър / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

От БСП се похвалиха с добри новини за хората от Смолян, Силистра и Разград. На брифинг в парламента депутати от левицата посочиха, че с решения на правителството се изпълняват предизборните обещания за възстановяване на болницата в Девин, откриване отново на Родопския и на Силистренския драматичен театър, както и за запазване на Разградската филхармония.

След като преди две години беше закрит Силистренският драматичен театър, сега отваря отново врати, посочи Антон Кутев, депутат от Силистра. На 27 март очакваме първото представление, отбеляза той и покани бившия премиер Бойко Борисов да присъства на него.

"Това, което Борисов закриваше, ние го откриваме", отбеляза Кутев. "Всички бели, които направи Борисов, са поправими и се опитваме да ги поправяме", добави той.

Днес има две добри новини за Родопите и родопчани, каза и Дора Янкова, народен представител от Смолян. Тя отбеляза, че Родопският драматичен театър се открива отново, факт е и първият етап от отварянето на болницата в Девин. Сключен е договор със Здравната каса за 11 клинични пътеки.

Депутатът от Разград Татяна Буруджиева благодари за решението на Министерския съвет, с което се създава културен център с три сцени. По думите й това ще даде възможност Разградската филхармония не просто да съществува, а да има истински, сериозен оркестър. Тя припомни, че политиката на ГЕРБ е била тези оркестри да бъдат сведени до симфониети. Ще строим и стадион, добави Буруджиева.