В днешната акция по издирването на малкия Александър са мобилизирани и служители на Община Перник, съобщи на БТА кметът Станислав Владимиров. Работещи в общинско предприятие "Флор" с резачки и храсторези правят просеки към труднодостъпни места в планината Голо бърдо.

Осигурена е храна и вода за доброволците. Всички, пристигнали сутринта, бяха инструктирани от ръководството на щаба по издирването. Кметът призова доброволците да са добре екипирани заради метеорологичната обстановка.

Теренът, в който тече издирвателната акция, в момента е хлъзгав и мокър. Владимиров апелира доброволците да координират действията си с полицията. Органите на реда ще ги насочват кои планински части трябва да бъдат обходени. 

Продължават активните оперативно-издирвателни действия по търсенето на Александър. Проверяват се нови труднодостъпни места, като се използва специализирана техника и машини. Търсят се нови свидетели и очевидци, които биха дали информация за детето.

Александър Цветанов изчезна на 11 ноември следобед при разходка в местната планина Голо бърдо. Оттогава издирването му не е спирало. Той е висок около 150 см, облечен с черна блузка с надпис, тъмносини дънки и сиво шушляково яке. Обут е с маратонки „Адидас“ и носи със себе си розово плюшено мече. Вчера бащата Александър Цветков обяви награда от 100 000 лева за намирането на детето.

БТА