Бащата на Александър от Перник обяви парична награда в размер на 100 000 лв. за намирането му. "Времето тече и трябва нещо да се направи. Вече не издържам. Парите не са ми важни, важно ми е детето", заяви бащата.

Той уточни, че наградата не е за информация, а е за човека, който намери детето.



Вече седмица продължава издирването на 12-годишния Александър от Перник. Детето е в неизвестност от 11 ноември (петък). Усилията на полицията и доброволци вече осми ден не дават резултат.

"Като баща имам чувството, че Александър е отвлечен, защото той е добре с ориентацията, в добро физическо състояние е, винаги дори в София той знае къде е неговото магазинче в мола и няма да се загуби, няма да се загуби и в парка пред дома ни. Той си взима парички и отва сам в парка. Значи може да отиде сам в парка и да се прибере, значи може да ми избяга и от парка, значи има някаква друга причина", посочи бащата.

Той добави, че никой не го е заплашвал преди изчезването на Сашко.

Хеликоптер и водолази търсят изчезналия Александър от Перник (СНИМКИ)

Според бащата майката на Александър не е изявявала желание да го вземе при нея. Той добави, че е сигурен, че майката няма нищо общо с изчезването на детето.

В последните дни преди да изчезне, детето не е било на училище. Бащата обясни, че Александър се е разсейвал в часовете и затова е решил детето да работи няколко дни само с частни обучители, при които по думите му, по-добре се концентрирал.

В четвъртък стана ясно, че бащата на Александър е издържал проверка на детектор на лъжата, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Албена Стоилова. Изследването, проведено в МВР, е доказало, че мъжът не лъже. Освен това свидетели са забелязали бащата и детето в района на бившия Профилакториум в Перник на 11 ноември, казаха от прокуратурата.


МВР промени начина на действие в търсене на 12-годишния Александър Цветанов. Специалисти проверяват отново и по-обстойно труднодостъпни места. Общо 60 служители на МВР продължават издирването, участват сили на областните дирекции на Перник, Благоевград и Кюстендил, както и на Главна дирекция "Национална полиция".

В Перник и близките населени места са разлепени листовки със снимка на Александър, описание на момчето и призив, ако някой го забележи, да сигнализира на тел. 112.

От прокуратурата обявиха, че на разпит е призована и майката на изчезналото момче.
БТА