17-годишен ударен от клон при бурята
17-годишен ударен от клон при бурята / netinfo
17-годишно момче от шуменския квартал Мътница е пострадало снощи след като е било ударено от 20-метров клон, който е паднал върху него, след като е бил прекършен от силния вятър. Момчето е било прегледано и освободено за домашно лечение.

Седем населени места в област Шумен са с нарушено ел. захранване, това съобщиха за Дарик от Областният съвет за сигурност.

17-годишният Младен Аденов е бил ударен от клона, след като е тръгнал да се прибира от трениворка по футбол. Инцидентът е станал на стадиона във Велики Преслав, съобщи кмета на града Димо Бодуров. На място му е била оказана първа помощ от треньора и съотберниците му. По-късно детето е било откарано за преглед в спешния център във Велики Преслав, а след това е било транспортирано в шуменската болница, където е прегледано и освободено.

Заради силния вятър с нарушено подаване на електричество са шуменските села с. Зайчено ореше и Мировци в община Нови пазар, с. Осмар, Кюлевча. От Областният съвет за сигурност съобщиха още, че през целия ден ток няма да има в с. Хитрино, където е възникнала голяма авария.

Заради силния вятър без ток снощи са били 35 населени места в Шуменско. Бурята е съборила четири дървета в Шуменско, каза за Дарик директорът на Областна дирекция „Гражданска защита" Александър Недеков. Някои от дърветата са затруднили движението по основни пътни артерии в областта.

От Хидрометеорологичната обсерватория в Шумен съобщиха, че скоростта на вятъра снощи е достигнала до 20 метра в секунда.