Жители на Цалапица и близки на убития Димитър Малинов протестираха пред Съдебната палата в Пловдив
Близнаците от Цалапица се отказаха от това да обжалват мярката си за неотклонение и заявиха, че предпочитат да останат в ареста. Причината - страх от лична саморазправа в селото, предаде NOVA.

Междувременно, жители на Цалапица и близки на убития Димитър Малинов протестираха пред Съдебната палата в Пловдив.

Висши полицаи от Областната дирекция на МВР - Пловдив ще се срещнат с жители на Цалапица

Вчера стана ясно, че те няма да обжалват. Въпреки това хората се събраха, за да поискат промяна на обвинението им като съучастници в убийството.

БГНЕС

Освен исканията за доживотен затвор за двете момчета, протестиращите настояват и за оставките на полицаите в районното управление в Стамболийски. Те смятат, че именно униформените са отговорни за забавянето на разследването и бягството на сочения за извършител на убийството. 

Миналата седмица хората излязоха на протест и в Стамболийски и настояха началникът на полицията в града Ангел Керпиев да подаде оставка. Причината, по думите им, са пропуски в разследването.

БГНЕС

Ден по-късно Керпиев бе отстранен от длъжност и срещу него започна дисциплинарно производство. Заради случая директорът на областната дирекция на МВР в Пловдив също бе отстранен от поста и преназначен в друго звено на министерството. Протести с искане за справедливост се провеждат от повече от десет дни в Цалапица.

Три седмици след убийството в Цалапица: Задържан ли е основният заподозрян

Смъртта на Димитър Малинов е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли около 22:30 часа. Тялото му е намерено заровено на около километър от мястото, на което последно е бил видян.

БГНЕС

Арестуваните братя близнаци за лично укривателство на убиеца са с мярка за неотклонение "задържане под стража". Предполагаемият извършител се издирва е Европейска заповед са арест. 

БГНЕС

Тази вечер по инициатива на полицията в читалището в Цалапица представители на областната дирекция на МВР в Пловдив ще се срещнат с жители на селото. Целта е запознаване с конкретните проблеми в региона и обсъждане с местната общественост на съвместни мерки за тяхното решаване. 
Ирина Шопова, Виктория Спасова/БТА