/ БГНЕС
Близнаците от Цалапица, обвинени, че са съучастници в убийството на Димитър Малинов, са крили заподозрения за убийството му Рангел Бизюрев в дома си в продължение на четири дни. Това твърди немското издание "Билд" в обширна статия по случая.

През юли разследващите откриват тялото на 24-годишния Димитър М. в малкото село Цалапица (3800 жители) в България. Тялото на младия мъж е затрупано под развалини на един километър от центъра на града, пише още изданието.

Едва след като близнаците Борислав и Валентин Д. признали, че са помогнали на заподозрения да укрие трупа на 20 юли, 30-годишният Рангел Б. попаднал във фокуса на разследването.

Тъжна развръзка: Откриха заровено тялото на изчезналия Димитър Малинов

Твърди се, че братята са го крили в дома си четири дни. След това, на 24 юли, предполагаемият убиец се качва на самолет в София и напуска страната с предварително резервиран билет за Германия!

„Рангел устрои засада на сина ми и помоли близнаците да го вземат - да го отведат на уединено място. Как е възможно един убиец да изчезне незабелязано, а други двама да не са осъдени?", споделя майката на Димитър - Атанаска, в телефонен разговор с немската медия.

Три седмици след убийството в Цалапица: Задържан ли е основният заподозрян

Жената е в шок. Тя обяснява, че синът ѝ е познавал заподозрения, но не е бил приятел с него. "Твърди се, че са спорили за някакъв кредит", обяснява жената.

Рангел Бизюрев е с издадена Европейска заповед за арест.

Според публикации в социалните мрежи Рангел в миналото често бил при баща си в Германия. Снимки показват мъжете в Малберг и в Ращат.

От Федералната криминална служба са отговорили на "Билд", че не могат да коментират текущи разследвания, включително и такива на чуждестранни органи.
BiILD