Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков / БГНЕС, архив
Европейците искат промени в градската среда
93884
Европейците искат промени в градската среда
  • Европейците искат промени в градската среда
Девет от десет европейци искат промяна в градската среда, в която живеят, посочва изследване на Евробарометър. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на дискусията за устойчивата градска мобилност в рамките на конкурса „Екообщина“.
 
Обществени велосипеди вече и в София

Министърът подчерта, че основната промяна е насочена към намаляване на автомобилния транспорт в градовете. Част от средствата, които се усвояват по подобни проекти, минават като инструмент през ОП "Региони в растеж", напомни Нанков.
 
Манолова: Карането на велосипед е опасно занятие

Той напомни, че целта е намаляване ползването на лични автомобили в центровете на градовете и засилване на ролята на обществения транспорт. Голяма е ролята на главните архитекти за засилване на ролята и повишаване на културата на българите да използват и други превозни средства като например велосипедите.
 

МОСВ с мерки за справяне с мръсния въздух, след като ЕС ни осъди

електробус
БГНЕС

Това лято трябва да бъде приета нова наредба да градския транспорт и комуникационните системи на урбанизираните територии, в които попадат велоалеи, пешеходни зони паркинги, партоместа, надлези и подлези в градски условия, като тя ще даде възможност на местните власти да проектират по-адекватно при съвременните тенденции.

Фандъкова харесва идея за зелена велоалея по бул. "Патриарх Евтимий" в София

 

електробус
БГНЕС

Тesla изгражда зарядна станция в България

Там се задължават местните власти да поддържат определен дял от транспортните си и комуникационни системи да бъдат ползвани за енергоефективни и енергоспестяващи превозни средства, каза министърът. В момента наредбата е публикувана за обществено обсъждане, каза Нанков, чието ведомство е водещи по отношение на този нормативен документ.