Столичният кмет Йорданка Фандъкова
Столичният кмет Йорданка Фандъкова / БГНЕС, архив
Фандъкова харесва идея за зелена велоалея от
93164
Фандъкова харесва идея за зелена велоалея от
  • Фандъкова харесва идея за зелена велоалея от
След една година зелена велоалея ще се появи по столичния булевард „Патриарх Евтимий”. Идеята идва от главния архитект на София Здравко Здравков, а кметът на града Йорданка Фандъкова подчерта, че това може да стане след завършване на строителството на метрото в този участък.
 
Обявиха София за най-лошия град за живеене в ЕС

По препоръка на екипа на датския архитект Ян Геел, който ще консултира местната власт как да направи града по-достъпен, столицата ни трябва да ограничи достъпа на автомобили до централната част и да се увеличат велоалеите.
 
Обществени велосипеди вече и в София

Плановете на местната власт в София да превърне столицата ни в екологичен град стигнаха и до изграждане на зелена велоалея от „Попа” до НДК. Идеята, която в момента все още се обсъжда, може да се стане факт чак догодина, стана ясно от думите на кмета Йорданка Фандъкова.

София като Виена: ще наемаме електромобили

"При реконструкцията на бул. "Патриарх Евтимий", където в момента "Метрополитен" изгражда метростанциите. Това е идея, предстои тепърва тя да бъде обсъдена. На мен лично много ми харесва. Предложението е за изграждане на зелена велоалея по средата на булеварда - с дървета около нея и с, разбира се, възстановяване на еднопосочното движение", каза Фандъкова.
 
Манолова: Карането на велосипед е опасно занятие

След половин година ще станат ясни и препоръките на датската архитектурна компания, която в продължение на една седмица се запознава с особеностите на София. Това, което специалистите на пръв поглед отчитат, е прекалено свободен достъп на автомобили до централната част на града.