С Парад на знамената на общините от област Монтана ще започне юбилейнотото десето издание на Международния турнир по спортни танци Монтана Open 2015. Специално място в церемонията е отредено на кметовете, които ежегодно подкрепят състезанието. По традиция един от градоначалниците открива турнира на ротационен принцип, през тази година е ред на Дилян Димитров - кмет на Община Георги Дамяново.

Гостите ще се насладят на изпълненията на Държавна симфониета - Видин. Заедно с музикантите от крайдунавския град ще се изяви младата певица Анелия Ангелова. В откриването ще участват и шампионите на Румъния от клуб "Floris". След това на дансинга ще се конкурират по майсторство в латино и стандартните танци елитни двойки от 11 държави. Те ще бъдат оценявани от съдии с най-висок лиценз, присъден от WDSF (Световната федерация по спортни танци). Състезанието е част от Държавния спортен календар на Българската федерация по спортни танци.

Гала вечерта на международната част от турнир по спортни танци Монтана Open 2015 ще е на 21 март, в 18.30 ч., в зала "Младост". Същата сутрин там ще се състои състезанието при детските и юношеските състезателни класове.

Турнирът се осъществява с подкрепата на общините от област Монтана и на спонсори.