Община Павликени отмени всички събития през септември, съобщиха от Общината.

117 новозаразени във Великотърновско, вижте къде може да се ваксинирате

Считано от 24 август се забранява провеждането на събори и масови обществени мероприятия със събиране на хора на едно място на територията на община Павликени, включително и веселите ритуали на открито.

Целта на мярката е опазване живота и здравето на гражданите от разпространението на заболяването COVID-19.Решението е консултирано по време на заседанието на Общинския  кризисен щаб за превенция на разпространението на заболяването коронавирус при община Павликени.

Взети са предвид и предложението от Главния държавен здравен инспектор, както и решението на Областния кризисен щаб на област Велико Търново за борба с коронавирус, откъдето вече има препоръки до всички кметове на десетте общини в областта да отложат провеждането на събори и масови мероприятие със събиране на много хора на едно място.

Четири болници в Търновско с предписания за спазване на COVID мерките

Заради разпореждането, в Павликени няма да се проведат фестивалът "Антична балканска земя", Фестивалът на павликенската традиционна кухня, състезанието "Офроуд 4х4 Павликени", местни събори в няколко села, както и планираните мероприятия за есенния празник на града.


Отменя се и едно разрешение за провеждане на сватба в с. Батак. Дейностите, които не са преустановени или забранени с новата заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, които остават в сила.