ДЮФА „Българче“ ще даде старт на петнадесетото издание на Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ 2018, което започва на 19 април във Велико Търново. Специализираният форум за културен туризъм тази година е в нов формат и за първи път ще се проведе в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. Изложението ще бъде открито в 10:00 часа с изпълнения на открита на детско-юношеският ансамбъл „Българче“, който отбелязана 50-годишнината от създаването си.

Панов: Велико Търново е на челните места по целесъобразно усвояване на европейски средства

Още много български фолклор ще звучи от сцената пред ДКС „Васил Левски“ в дните на тазгодишната туристическа борса. На 19 април от 11:00 и 17:00 часа ще могат да се видят изпълненията на Фолклорен ансамбъл „Палавници“ при НЧ „Жар-2002“- гр. Казанлък. Същия ден от 15:00 ч. и на 20 април от 14:30 ч. ще свирят гъдуларите  от музикалната формация "Дзигулица"  на СОУ „Емилиян Станев“-Велико Търново.

На 20 април от 13,00 ч. посетителите на изложението и жителите на града ще могат да се докоснат до най-красивите и обичани песни и танци от Югозападна България изпълнени от Фолклорен ансамбъл „Пирин“.


На следващия ден, 21 април, от 11:30 часа автентичния танцов фолклор от западна България ще представи женската формация „Фиданките“ от гр. Видин. Веднага след това, в 12,00 часа, започва съботна „Хоротека за града“, организирана със съдействието на  Търново Runs, клуб „Сръчница“ и клуб „Плетеница“.

Най-големият туристически портал в Унгария рекламира Велико Търново

Международно туристическо изложение „Културен туризъм” е съвместен проект на Община Велико Търново, Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА). Провежда се с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.  

Велико Търново бе част от форум „Креативен туризъм“ и очарова световни експерти

В рамките на форума се провежда туристическо изложение, което дава възможност на общини, фирми, информационни центрове, културни институти и неправителствени организации и да представят своя потенциал за развитие на културно-познавателни туристически програми; дискусии по теми, свързани с иновации, проекти, научни и научно-приложни разработки в областта на опазване и представяне на световното и национално материално и нематериално културно-историческо наследство; X|V Международен Тур Филм Фест-България “На източния бряг на Европа“ за филми и продукции за туристически продукти и дестинации и Националния конкурс „READ & TRAVEL” („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”), който отличава най-професионални туристически сайтове и мобилни приложения, най-интересни туристически издания и публикации и най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм.