Нечовешки опашки за карти за градския транспорт се извиха във Варна. "Постоянно присъствие" от около 200 пенсионери се струпа в понеделник и вторник пред гишетата срещу училище "Димчо Дебелянов" в центъра на града. Възрастните хора правеха списъци, в понеделник вечерта някои "изгоряха" поради свършване на работното време, съобщава вестник "Сега".

За да се докопат до заветната карта, мъжете и жените висяха средно по 4 часа на непосилната жега. Пейките и сенките пред пункта са кът, единствената тоалетна се ползва от служителите на общинската фирма "Градски транспорт", а нито общината, нито дружеството се сетиха да осигурят вода и медицински екип.

"Някои бяха дошли да чакат един час преди отварянето. Бях 65-а в списъка", сподели жена. "Какъв Брекзит?! Елате да видите, тука е Варнаекзит", пошегува се друга.

Във Варна пенсионерските карти се издават най-много за 90 дни и до 15-о число на месеца. Поради това в първата половина на определени месеци (април, юли, октомври и т.н.) винаги се образуват опашки. Сегашната обаче е по-голяма, без да има официално обяснение.



"Просто така става. Няма отпуски, в града работят всичките 11 пункта. Защо всички се трупат на един - не знам. Онзи ден видяхме, че на гишето в "Галата" няма никой, пратихме автобус да извози хората дотам. Многократно обявихме, че срокът за издаване на карти ще бъде удължен най-малко с още 5 дни, съответно и старите важат по-дълго", заяви пред "Сега" шефът на "Градски транспорт" Злати Златев. Той обеща срокът да бъде удължаван, докато всички хора купят карти.