Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и посланикът на Германия Ирене Мария Планк представиха модернизираните германски вагони на БДЖ.

Дружеството осигурява движението на нов влак от София за Бургас и от Бургас за София през летния сезон, който ще пътува с композиция от изцяло новодоставени вагони. Първият влак тръгва още тази събота и ще се движи всеки ден до края на летния сезон. Композицията ще бъде съставена от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за превоз на лица с намалена подвижност, който ще пътува постоянно като част от състава на влака.

Новият влак ще изминава разстоянието между столицата и морския град за 5 часа и 55 минути, като на практика ще бъде най-бързо движещият се влак по този маршрут според настоящите възможности за преминаване по трасето.



„С важните стъпки, които направихме в средата на миналата година, показахме, че България няма да пренебрегне този вид транспорт. Има много работа, която трябва да свършим. Важното е, че имаме мотивацията и визията България да притежава в близко време модерен железопътен транспорт“, каза Гвоздейков.



Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС