Ключът на Стара Загора вече е в ръцете на новия кмет на Общината Живко Тодоров.

Символите на местната ни власт-ключ и огърлица, бяха тържествено предадени от досегашния градоначалник проф. Светлин Танчев. Новоизбраният кмет получи още публикувания в книга отчет за мандат 2007-2011, копие от кредитния рейтинг на Община Стара Загора, подробна информация за спечелените и разработени проекти от общинска администрация и книга за местното самоуправление в областта за периода 1849-1912 година. „Пожелавам на г-н Тодоров да сформира добър екип, в който да съчетае младостта, енергията и мъдростта. Аз си тръгвам с най-добри чувства, с голяма обич и любов към Стара Загора, с благодарност към старозагорци, които ни подкрепяха", сподели досегашният кмет проф.Светлин Танчев.

„Заедно, с общи сили и без значение на партийните пристрастия, ще работим за това нашият град да стане най-добрият за живеене", каза минути след като получи символите на местната власт Живко Тодоров и пожела успех, живот и здраве на своя предшественик. Проф.Танчев сподели, че се чувства още по-щастлив, защото в края на мандата си е станал дядо на второ внуче. Малкият Лъчезар е проплакал късно снощи и „това е другата голяма радост, с която си тръгвам, заедно с тази, породена от свършеното през този мандат", допълни той.

Новоизбраният кмет Живко Тодоров, 51 общински съветници и 17 кметове на населени места положиха тържествена клетва, която беляза официалното им всътпване в длъжност.

„Огърлицата, която получих, тежи изключително много, заради отговорността, която носи и заради очакванията на хората към нас. Надявам се след четири години да отчетем още по-добри резултати. Нека заедно работим за Стара Загора ", каза пред новоизбрания местен парламент кметът Тодоров.



Портретът на досегашния кмет проф. Танчев бе окачен във фоайето на администрацията, редом до останалите бивши градоначалници на Стара Загора.