Живко Тодоров официално встъпи в длъжност
Живко Тодоров официално встъпи в длъжност / DarikNews.bg

Ключът на Стара Загора вече е в ръцете на новия кмет на Общината Живко Тодоров.

Живко Тодоров официално встъпи в длъжност
netinfo
Символите на местната ни власт-ключ и огърлица, бяха тържествено предадени от досегашния градоначалник проф. Светлин Танчев. Новоизбраният кмет получи още публикувания в книга отчет за мандат 2007-2011, копие от кредитния рейтинг на Община Стара Загора, подробна информация за спечелените и разработени проекти от общинска администрация и книга за местното самоуправление в областта за периода 1849-1912 година. „Пожелавам на г-н Тодоров да сформира добър екип, в който да съчетае младостта, енергията и мъдростта. Аз си тръгвам с най-добри чувства, с голяма обич и любов към Стара Загора, с благодарност към старозагорци, които ни подкрепяха", сподели досегашният кмет проф.Светлин Танчев.

Живко Тодоров официално встъпи в длъжност
netinfo
„Заедно, с общи сили и без значение на партийните пристрастия, ще работим за това нашият град да стане най-добрият за живеене", каза минути след като получи символите на местната власт Живко Тодоров и пожела успех, живот и здраве на своя предшественик. Проф.Танчев сподели, че се чувства още по-щастлив, защото в края на мандата си е станал дядо на второ внуче. Малкият Лъчезар е проплакал късно снощи и „това е другата голяма радост, с която си тръгвам, заедно с тази, породена от свършеното през този мандат", допълни той.

Новоизбраният кмет Живко Тодоров, 51 общински съветници и 17 кметове на населени места положиха тържествена клетва, която беляза официалното им всътпване в длъжност.

„Огърлицата, която получих, тежи изключително много, заради отговорността, която носи и заради очакванията на хората към нас. Надявам се след четири години да отчетем още по-добри резултати. Нека заедно работим за Стара Загора ", каза пред новоизбрания местен парламент кметът Тодоров.

Живко Тодоров официално встъпи в длъжност
netinfo
Портретът на досегашния кмет проф. Танчев бе окачен във фоайето на администрацията, редом до останалите бивши градоначалници на Стара Загора.