Започна събарянето на 24 незаконни ромски постройки в старозагорския квартал "Kольо Ганчев". От началото на годината до сега собственици  доброволно са премахнали още толкова.  От общината увериха, че са спазени всички процедури, а заповедите за събаряне са връчени преди една година.
 



Близо 40 хиляди лева струва на местната администрация събарянето на къщите извън закона, издигнати на общински терен от близо 4 декара.

Вътрешният министър: Необходима е комуникация с различните общности

Собственици на тези постройки преди време на среща с кмета Живко Тодоров поискали да им бъде предоставено на същото място имот, но съгласно закона е необходимо първо да се премахне незаконния строеж, а след парцелиране общината да ги продаде на търг. Нито един от ромите не е искал да бъде настанен в общинско жилище.
 



Около 40 са обитателите на незаконните къщи, сред тях има и деца. Няма напрежение между собственици и охраняващите ги униформени. През 2014 година, в ромския кв. "Лозенец,  бяха съборени над 90 постройки, сред които и масивни къщи. Предстои догодина да бъдат премахнати още 56