С минимални разлики бяха отличени трите най-добри отбора във финалния кръг на надпреварата „Младите лидери на Казанлък 2019“. Победителите в последения кръг са 11-окласниците на:  СУ„Екзарх Антим I“ със 79 точки,  ПХГ„Свети Свети Кирил и Методий“ са втори със 77 точки, а ППМГ“Никола Обрешков“ се наредиха със 72 точки на трето място.
 


Второто издание на "Младите лидери на Казанлък" премина под формата на разнообразни игри между отбори от 11-те класове на всяко казанлъшко училище, в които те демонстрираха своите умения по Креативност, Логика, Лидерство, Комуникативност, способност за вземане на бързи и адекватни решения, съобразителност и лидерски качества. Преживяванията в преодолените предизвикателства научиха учениците да работят успешно заедно, като един екип. Резултатите се проследяваха в рамките на три дни през месец април от професионален екип от психолози, педагогически съветници и социални работници.
 
 


Кметът на община Казанлък Галина Стоянова поздрави всички участници и им връчи сертификати за лидерство. Тя благодари на децата, откликнали на инициативата, предвид натоварената програма за изпити и олимпиади: „Благодаря Ви за отделеното време и труд! Това означава, че имате отношение към себе си и сте хора, които искат да израстват и да се занимават с нещо различно, извън класните си задължения.Показахте, че лидерството е нещо, към което се стремите, защото целта на игрите беше да се отличат лидерите, докато работите в екип“, каза Галина Стоянова на младежите.
 
 


Специалните награди, които ще връчи кметът на община Казанлък на големия победител и всички участници остават изненада до 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.