Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на предоставянето на автобус, оборудван като лекарски кабинет на Столичната РЗИ.

Бусът е дарение от фондация „Благотворителност и милосърдие“. При откриване на новия пункт за ваксинация шефът на Столичната РЗИ Данчо Пенчев обяви, че утре и в петък мобилният пункт ще бъде разположен  на площад „Княз Александър I“, а в почивните дни ще се намира на Летище София - Терминал 1.

Работното му време ще е всеки ден от 9:00 до 18:00 ч, а следващите места, на които ще работи, ще се определят от СРЗИ. За това съобщава  кметът на София Йорданка Фандъкова на страницата си във Фейсбук.

Фандъкова благодари на фондация "Благотворителност и милосърдие", която е дарила мобилния пункт, оборудван по всички стандарти на Столичната регионална здравна инспекция. Кметът посочва, че за нея е важно да бъде предложен лесен и удобен начин на всички софиянци, които искат да се ваксинират срещу коронавирус, да го направят. 

„Затова организирахме и ваксинационни пунктове в парковете, а за през този уикенд подготвяме разкриването на пунктове в два от най-големите търговски центрове. Инициативата за ваксинация в МОЛ-а дойде от техните управители, като се надяваме, че и други ще се включат“, отбелязва столичният кмет.

По думите й е важно да използваме пролетта и лятото така, че възможно най-голям брой хора да се ваксинират. „Колкото по-голям е техният процент, толкова по-лесно ще посрещнем есента и зимата, без да стигаме до нова вълна на заразени и тежки ограничителни мерки“.

Фандъкова апелира гражданите да се ваксинират и припомня, че разполагаме с достатъчно ваксини и всеки може да избере ваксината, която предпочита или му е препоръчана от неговия личен лекар.
БТА