Тежка зимна обстановка в София и региона
100020

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Тежка зимна обстановка в София и региона
  • Тежка зимна обстановка в София и региона
Тежка зимна обстановка за София и региона, 199 снегопочистващи машини са на терен в района, обилният снеговалеж продължава и към момента. Затруднено е движението в посока селата Мърчаево и Кокаляне. Временно бе затворен за движение и столичният бул. „Цар Борис III”. Започнало е почистването на вътрешнокварталните улици, увериха общинските власти с уточнението, че по-голямо внимание се обръща на пътищата, които свързват съседни села със столицата, за да се избегне опасността от изолирането на населените места. Заледяване към момента в София няма, призивите към шофьорите обаче са за повишено внимание.

Усложнена пътна обстановка в страната: Не пътувайте, ако не е наложително
 
Приоритетно се обработват трасетата на масов градски транспорт, както и артериите, които свързват София със съседни села, съобщи заместник-кметът по екология Йоана Христова.
 
„Вече се работи и по вътрешноградските улици, наш приоритет обаче остава масовият градски транспорт. Има различни участъци, в които временно беше затруднено движението в рамките на деня – това са връзките към селата Мърчаево и Кокаляне. Наложи се да преустановим движението и по бул. „Цар Борис III,” за да можем да обработим пътя. Имаше и места, на които бяха аварирали превозни средства с летни гуми. Молбата е, когато видят снегорини, гражданите да изчакат”, посочи Христова.

Пред Дарик инж. Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат, допълни, че за около час ТИР е блокирал и Околовръстния път в района на Южната дъга: „В момента под по-голямо внимание са общинските пътища, където навява, за да не стигне до изолация на някое от селата, които се намират в близост до града. Имаше проблем с един ТИР в района на Южната дъга, отстранен е, а и подобни проблеми има и през лятото. Важното е пътищата да бъдат проходими, а след спиране на снеговалежа, трябва да се изчистят, докато се покаже настилката.”

 
От общината призоваха гражданите да чистят тротоарите, за които отговарят.