23 петна с право на строеж за гаражи ще бъдат продадени на търг в Шумен. 
Общинска администрация в Шумен предлага 21 места с право на строеж на гаражи в  кв. „Боян Българанов“ да бъдат продадени на търг. 

Те се намират край ул. „Генерал Драгомиров“ в края на града и до тях няма преведен ток и вода. Началната цена е 2500 лв.

Пенка Василева oт отдел „Управление на общинската собственост“ – Шумен, обясни, че с предимство са собствениците на возила, живеещи в непосредствена близост до местата.

Ако на търга не бъдат продадени всички гаражи, се обявява втори, на който се разширява кръга от допускани кандидати. 

С търг решават проблем с гаражи в центъра на Шумен

Венци Куманов живее в кв. „Боян Българанов“. Според неговите наблюдения в района има все повече коли и паркирането около блоковете става трудно. Шофьорите пък често търсят гаражи, за да са колите им на сигурно. Той посочва, че много от колите стават обект на вандализъм или кражба и затова собствениците все по-често търсят помещения, в които да ги държат. 

Дори той няколко пъти е получавал оферти да го отдаде под наем своя собствен гараж. Предлагат около 35-40 лева за незаконен гараж, за законен не знам колко дават, казва Венци Куманов. 

Граждани искат отсрочка, за да узаконят гаражите си

Освен тези места още 2 гаража са обявени за продажба в кв. "Еверест".

През пролетта Община Шумен обяви на търг 13 петна за гаражи в центъра на града. Още при първия търг 7 от тях са продадени, а останалите ще бъдат преобявени заедно с новите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.