Областната структура на ПП ГЕРБ Разград се обяви в подкрепа на народния представител Делян Добрев и призова партийното ръководство да не приема оставката му. „Делян Добрев е човек с безспорни качества и компетентност, морал и добросъвестност и нелепи твърдения не могат да им опонират!“ – аргументират се от ГЕРБ-Разград.
Позицията им е оповестена единствено в социалната мрежа  фейсбук – на страниците на ГЕРБ-Разград и на кмета и областен координатор на ГЕРБ д-р Валентин Василев, публикацията е споделена и от разградския депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова.
Ето целият текст на позицията:
„До Изпълнителната комисия
на ПП ГЕРБ
Ние, членовете на областната структура на ПП ГЕРБ Разград, категорично заставаме зад нашия колега и народен представител Делян Добрев.
Ценим високо неговата морална постъпка, но изразяваме несъгласието си елементарни внушения от страна на БСП да стават повод, един доказано честен и почтен човек да им става заложник.

В политиката доверието е от ключово значение и Делян Добрев е доказал, че може да го печели.
Заради доверието на тези, които го избират, си струва да се противопоставим на всички опити за неговото оклеветяване.
Делян Добрев е човек с безспорни качества и компетентност, морал и добросъвестност и нелепи твърдения не могат да им опонират!
Делян Добрев има нашата подкрепа!
Призоваваме ръководството на ПП ГЕРБ да не приема оставката на Делян Добрев.“.