Както и през лятото, когато Николай Падалски организира протест срещу неприятните миризми, и тази вечер инициативата му срещна рехава подкрепа в реалността. Във фейсбук присъствие бяха потвърдили 32 човека, но дойдоха 10 с организатора.
Плакати пред Общинския културен център нямаше, накратко Падалски обяви пред медиите мотивите си за организирането на протеста по 5 основни теми, обединени под мотото „срещу безхаберието на общината“. Според 50-годишния мъж, който от година и половина живее в Разград и идва от Русе, в Разград общината и кметът не работят. Според него управата трябва или да се стресне и да заработи или да си ходи. Той заяви, че 5 пъти е искал среща с кмета чрез секретарката му, но това така и не се случило. „Скрил се е като мишка“ – каза Падалски. Сред проблемите, които той изреди, са: качеството и цената на водата, непочистените улици, състоянието на парка и други. Падалски счита, че ако нещата продължават така, градът ще умре.
Той обяви, че ще търси „хора за реална борба за съживяване на Разград“, с тях ще създаде работни групи, в които да се търси решение на проблемите.  
Мотивиран съм да работя за града по всякакъв начин – категоричен бе Падалски.
След изявлението си пред медиите той обсъди със събралите се сподвижници място, където да се събиран и ще започнат реални стъпки за решаване на избори.

Като наблюдател на мястото на протеста се появи и общинският съветник от Реформаторския блок Иво Димитров.