"Инвестиции за близо пет милиона лева е реализирала община Разград през 2021 година", каза на заключителна за годината пресконференция кметът Денчо Бояджиев.

В Разград сградата на Дома на народната армия ще стане собственост на общината

Той и заместниците му представиха информация за основните обекти и инициативи, по които е работила местната администрация през годината и анонсираха приоритетите за следващата година.

Отчетено беше, че средствата, вложени за ремонти на улици в общината надвишават 3 750 000 лева, в реконструкцията и изграждането на площадки за игра и площадки за разхождане на домашни любимци са инвестирани 89 000 лева, за благоустрояване на пространството около спортна зала "Абритус" - 234 000 лева. По-мащабните обекти в инвестиционната програма на Община Разград са представени във видеоклип, който е публикуван на фейсбук страницата на общината.

Като един от приоритетите на местната администрация за 2022 година кметът Бояджиев посочи довършването на спортната зала "Абритус". Той уточни, че договорът с фирмата-изпълнител вече е прекратен и довършителните дейности ще са със собствени средства.


Община Разград ще подпомогне финансово 21 читалища

Бояджиев подчерта, че в началото на следващата година започва изграждането на трета клетка на Регионалното депо за битови отпадъци, както и на сепарираща инсталация до него.

Сред приоритетите на ръководството на общината е и обновяването на Градския парк, планирано е да бъдат изградени още две кръгови кръстовища в града. Бояджиев заяви, че към недостроената сграда на МВР има инвестиционен интерес от фирма "Лидл", която има желание да изгради втори свой обект в града на мястото на сградата.

Кметът обяви, че заради противоепидемичните мерки организирано тържество в новогодишната нощ няма да има. Новогодишното поздравление на Денчо Бояджиев жителите на общината ще могат да видят по телевизия КИС 13 и във фейсбук страницата на Община Разград.
БТА