С картонени парченца торта, вътре с бонбони, почерпиха гостите си малчуганите и учителките от детска градина „Лудогорче“. Оригиналната почерпка получаваха на входа на Общинския културен център всички зрители на празничния концерт послучай 65 години от създаването на детското заведение.
На сцената излязоха и бивши възпитаници на детската градина, вече първокласници и второкласници, те участваха какво в общите танци с по-малките, така и самостоятелно. Част от хореографията е на учителките в градината, но голяма помощ ни оказа художественият ръководител на детска танцова студия „Капанче“ към читалище „Напредък“ Илонка Занкова – разказа директорът на ДГ“Лудогорче“ Светла Чавеева.
В публиката, която бе препълнила залата на Новия театър, бяха: народният представител Десислава Атанасова, кметът д-р Валентин Василев, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, заместник областният управител Нурие Црънгалова.
ДГ“Лудогорче“ е създадена през 1951 г., за да обслужва децата от квартал „Добровски“. Тя е втората в Разград и бързо увеличава капацитета си. През 1977 г. сградата е разрушена от земетресение, през 1982 г.  е построена нова с възможност в нея да се отглеждат 144 деца в 6 групи. В момента възпитаниците на детската градина са 143 на възраст от 3 до 7 години.