Модулът за гасене на пожари на 61-а механизирана бригада се включва в погасяването на пожара над село Розино, община Карлово и днес военнослужещи и четири броя специализирана техника от формированието за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия на 61-а Стрямска механизирана бригада, от 05.00 часаоказват помощ на пожарните служби в гасенето на огъня.

Пожарът в Карловско вече е контролиран

Военнослужещите действат в координация с останалите институции, които полагат усилия в овладяването на пожара и ограничаване на по-нататъшното му разпространение, съобщиха от Министерство на отбраната.

Военнослужещи и хеликоптер помагат в гасенето на големия горски пожар в Карловско

На 2 август на територията на община Карлово възникнаха няколко големи пожара: в землището на Клисура, който бе бързо потушен от служители на пожарната в Карлово; две огнища в с. Розино, в гасенето на които участваха пожарни автомобили от пожарните Карлово и Пирдоп, модулно формирование за гасене на пожари от 61-ва Стрямска механизирана бригада, доброволни формирования от Пловдив и София, служители от ДГС Розино и хеликоптер "Кугър" от Авиобаза "Крумово".