Николай Николов за почетния знак
56953

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Николай Николов за почетния знак
  • Николай Николов за почетния знак

Почетният знак на МВР- 3- та степен получиха трима служители на ОУ пожарна безопасност и защита на населението в Кюстендил, за проявен професионализъм по време на гасенето на големите пожари в Рила планина. Това са главните инспектори Румен Цонев / на снимката /, Светослав Георгиев и Стефан Тахтаджийски. Наградите са от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, връчи главен комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗН.

Двама пожарникари получиха по 200 лв. и грамоти за благодарност от главния секретар на МВР Калин Георгиев. Това са Ивайло Стойнев и Иван Топовичарски. Специална награда от комисар Георгиев бе връчена на най- младия пожарникар Мартин Лазов  от РС ПБЗН- Кюстендил. Той получи грамота и 60 лв.

С по 25 лв. и благодарствена грамота бяха отличени 3- ма огнеборци. С писмена похвала от директорът на ОУ ПБЗН- Кюстендил, комисар Гроздан Христов са 54 пожарникари.

Областният управител Владислав Стойков връчи 14 грамоти на огнеборци, директори на държавни структури и управителя на строителната фирма "Рила" Александър Малинов, който осигури верижна машина за прокарване на пътища в Рила планина, за овладяването на пожарите там. Александър Малинов получи награда и от министъра на вътрешните работи.