От днес се променя разписанието на някои влакове, съобщиха от пресцентъра на Българските държавни железници (БДЖ). Целта е да се облекчи натовареността на движението и маневрената дейност на Централна гара - София по време на модернизацията на коловозното развитие в гарата.

Дейностите по ремонт на железния път са завършени за седем от общо 14 коловоза – от 1 до 5, 13 и 14. Работи се по коловози от 6 до 12. 

От БДЖ посочиха, че дейностите по демонтаж са готови и се извършват изкопни работи. Работи се и по изграждане на фундаменти за стълбове от контактната мрежа. За новоизградените коловози, по които се извършва движение на влаковете, е въведена в пробна експлоатация нова маршрутно-релейна централизация, добавиха от дружеството.

Допълните промени в движението на влаковете могат да се видят тук.

От 7 май т.г. започна модернизацията на коловозното развитие на Централната гара в София. Въведена бе и промяна в движението на влаковете, които пристигат и заминават основно от и към северното направление – Мездра, Видин, Варна, Русе. Очаква се строително-монтажните работи по коловозното развитие на Централна гара - София да продължат 15 месеца.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Ирина Евгениева/БТА