Фотографии на манастири, пейзажи, родното Черноморие и сгради с красива архитектура показва в първата си самостоятелна изложба в Художествената галерия в Кюстендил, Иво Велинов.

„Идеята  дойде от това, че много хубави кадри се събраха през годините. Всеки път като тръгваме да пътуваме някъде из страната си казвам, че вече всичко съм видял в България. Всеки път се изненадвам, че откривам нови неща. Оказа се, че красотите на тази малка държава са безкрайни. Съветвам ви да пътувате и да се наслаждавате на природата", каза авторът при откриването на експозицията. Тя е наречена „Късчета България". Велинов благодари за съдействието при подреждане на изложбата на фотографа Петър Китанов и на Илона Захариева.

 

Експозицията уважиха много художници, фотографи и граждани."Името на автора ни е познато от предишни изяви в нашата галерия. Заедно с Петър Китанов, двамата направиха две великолепни съвместни изложби. В нашия град се създава една сериозна основа на фотографите, която ще има и последователи. Фотоизкуството за този човек е много повече от хоби, то е страст, то е любов, то е начин на живот. Тези „Късчета България" ги е носил дълго време в сърцето си", така представи фотографа,  поетът Михаил Калдъръмов, уредник в  галерията.