Стотици деца от община Димитровград, техните родители, баби и дядовци се включиха в празника "Здравей, Лято!" край историческата местност "Извор на нимфите и Афродита", село Каснаково, организиран от групата съветници "Да за Димитровград" със съдействието на общината. Разнообразна бе програмата за малчуганите. В 4 отбора те търсиха съкровища в организираното от алпийския клуб "Хеброс" състезание.

Предмети от глина и цветни хартии изработваха деца и възрастни в двете творчески ателиета, устроени за тази цел с помощта на грънчаря Иво и учителката Боряна.

Заедно с танцьори от ансамбъл "Звездица" някои учиха, други си припомняха стъпките на български хора и ръченица.

Близо 100 деца заедно рецитираха стихотворението "Аз съм българче" и пяха "Тих бял Дунав се вълнува". От археолога Нели Кръстева- уредник в димитровградския исторически музей, научиха любопитни подробности за Извора на нимфите и Афродита. Заедно със съветниците от "Да за Димитровград" четоха български приказки.



На открита сцена таланта си можеше да покаже всяко от дошлите за празника деца, обяви водещата програмата Калина Монева. Председателят на местния парламент Стефан Димитров и на сесийната група- Катя Панева, връчиха награди и подаръци на победителите в различните игри и изявилите дарованията си деца. Транспорт, минерална вода и сандвичи бяха осигурили също организаторите за участниците в празника.